Loading...

DESTILERÍA SIDERIT S.L

DESTILERÍA SIDERIT S.L. is een micro-distilleerderij gelegen in Cantabrië (noorden van Spanje), die Gin en wodka produceert op een traditionele manier. Het bedrijf is geboren uit de expertise van haar grondleggers, Rubén en David. Het doel hiervan: de productie van handgemaakte distillaten van de hoogste kwaliteit met een maximum aan regionale grondstoffen. Uniek is dat ze werken met een aangepaste terugvloeiing fractionele distillatie kolom, volledig gemaakt van glas. Deze apparatuur voorkomt kruisbesmetting, intensiveert de distillatie en verbetert de aroma’s en de zuiverheid van het eindproduct.  Daarnaast zijn de distillaten zijn vervaardigd uit de fijnste grondstoffen, die perfect gemengd werden door de Ginmasters om unieke geavanceerde distillatieproducten van te maken.

Door de productie in een glazen distillatiekolom is Siderit uniek in zijn soort, met geen enkele andere gin te vergelijken!

Siderit Gin is een London Dry Gin die gedistilleerd wordt met rogge alcohol in Cantabrië (Noord-Spanje) De naam ‘Siderit’ ( Syderitis Hissopifolia of Rock Tea) verwijst naar één van de 12 gebruikte botanicals. Deze specifieke unieke botanical groeit enkel in de bergen van de Picos de Europa en geeft zijn unieke geur en smaak aan de Siderit Gin. Dit zorgt er voor dat de Siderit Gin Classic, de Siderit Gin Hibiscus en de Siderit Ginger&Lime nu al ongeëvenaard en uniek zijn in de wereld. De gin bestaat sinds 2014 en kaapt de ene na de andere prestigieuze prijs weg. De 12 botanicals worden eerst gemacereerd alvorens dat de gin twee keer gedistilleerd wordt in een glazen distilleerkolf. Deze gepatenteerde glazen distilleerkolf is na 15 jaar research tot stand gekomen en bedoeld om ‘vreemde’ smaken of geuren te elimineren. Wat deze gin ook al uniek en specifiek maakt omdat de meeste gins in koperen distilleerkolven gemaakt worden